Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce.

Trvanlivé

Níže najdete celý recept.
Dobře víme, že receptem na klasické chilli con carne bychom vás asi nepřekvapili. Už jste ale měli variantu s dýní hokkaido? To má teprve šmrnc! Ze všech surovin uvaříte až 8 porcí a jedna vychází přibližně na krásných 74 Kč :-)
Suroviny na 7-8 porcí:
  • 1 kg hokkaido dýně
  • 600 g hovězího mletého masa
  • 750-800 g konzervovaných rajčat
  • 400 g tmavých konzervovaných fazolí
  • 2 řapíky celeru
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • sůl a pepř

  • Postup:
    Cibuli a řapíkatý celer nakrájejte nadrobno, česnek rozdrťte. Z dýně vyškrábejte semínka a dužinu nakrájejte na kostičky - hokkaido dýni nemusíte loupat. V hrnci rozehřejte olej, osmažte cibulku a celer. Když se barva blíží dozlatova, přidejte česnek a nechte ho chvíli rozvonět. K zelenině přidejte mleté maso a zprudka ho opékejte cca 10 minut.
    Jakmile je maso propečené a opečené, vmíchejte k němu rajčata a dýni, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Stáhněte plotýnku na nižší stupeň a směs pod pokličkou zvolna duste cca 30 minut. Nakonec do hrnce přidejte fazole a nechte je pár minut prohřát.
    Pokud máte rádi pikantnější pokrmy, přidejte kousek chilli papričky. Hotové chilli con carne můžete podávat s rýží nebo chlebem.
    NÁŠ TIP: Jednotlivé porce dýňového chilli con carne můžete zamrazit, takže budete mít zásobu už uvařeného jídla na další dny.
    2 produkty
    Doporučené
    Od nejlevnějšího
    Od nejlevnějšího za jednotku
    Od nejdražšího