Chuť před opražením: bohatá, květinově-ovocná.
Chuť po opražení: nepopsatelně božská, plně čokoládová, hutná.
Jak v našem koření, tak v čokoládě cílíme jen na to nejlepší z nejlepšího. Toto jsou kakaové boby vyhlášené směsi odrůd Grand Cru - tedy Criollo, Trinitario a Forastero - které byly pěstovány a fermentovány na Madagaskaru. Kakaové boby (i ty nepražené) vždy prochází fermentací, při které teplota přesahuje 42 °C.
Nepražené kakaové boby obsahují spoustu cenných živin - antioxidanty, minerální látky, esenciální mastné kyseliny, bílkoviny a vlákninu. Vždy obsahují theobromin - látku podobnou slabší dávce kofeinu. Můžete je konzumovat přímo, přidávat do smoothie nebo vyrobit vlastní čokoládu (pro její výrobu boby 5-10 minut opražte).
Doporučená úprava: plnou hrst bobů na pánvi opražte, po rozvinutí čokoládové vůně pražte pod pokličkou na silném ohni ještě aspoň 2 minuty za častého třepání pánví. Boby nechte zchladnout a v kafemlýnku rozemelte najemno. Vzniklou pastu dejte do 250-400 ml horkého mléka, oslaďte a nejlépe metličkou dobře rozmíchejte.
Výživové hodnoty na 100 g: Energetická hodnota 2528 kJ/602 kcal, tuky 46 g, z toho nenasycené tuky 21 g. Sacharidy 26 g, z toho cukry 1 g. Vláknina 32 g, bílkoviny 11 g, sodík 21 mg.