Rozlišujeme dva základní typy kakaa - alkalizované (vždy tmavé) a nealkalizované (vždy světlé).
Přírodní, nealkalizované kakao je přirozeně slabě kyselé, má zachovány antioxidanty a aroma svých mateřských kakaových bobů. Je aromaticky bohatší a komplexnější.
Alkalizované kakao, vynález Holanďanů, má kyselost chemicky sníženou, dá se tak delší dobu skladovat, ztratilo mnoho antioxidantů a dalších látek, je rozpustnější a má o něco čokoládovější, avšak chudší, vůni.
Nejmarkantějším rozdílem je ale chuť kakaa - alkalizované kakao má velmi prázdnou chuť, zatímco přírodní kakao má bohatou chuť svých mateřských kakaových bobů. Nejlepší volbou pro pečení a vaření tak je přirozené, nealkalizované kakao.
-
Toto excelentní kakao je vyrobeno z kolumbijských kakaových bobů Criollo a Trinitario.
- Má úchvatné ovocně-květinové aroma, typické pro kolumbijské kakaové boby. Patří do elitní kategorie kakaa "Fino de Aroma" a je vhodné pro vegetariány a vegany.
-
Nebylo nijak chemicky upravováno.
Hmotnost: 50 g
Složení: kakaový prášek z kakaových bobů Theobroma cacao 100 %. Podíl kakaových složek 100 %, obsah kakaového másla v sušině 22-24 %.
Skladování: v suchu a temnu mimo lednici, při pokojové teplotě
Trvanlivost: 10 měsíců
Země původu: Kolumbie
Baleno v: ČR
Bez lepku: Ano
Bez laktózy: Ano
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: Neobsahuje alergeny
Bez přidaného cukru a sladidel: Ano
Vegan: Ano
Energetická hodnota na 100 g/ml: 490 kcal
Tuky: 22 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 13 g
Sacharidy: 46 g
- z toho cukry: 0,6 g
Vláknina: 34 g
Bílkoviny: 27 g
Adresa sídla prodejce:Na Šafránce 1815
101 00 Praha
IČ: 03074943DIČ: CZ8406030490Fyzická osoba zapsaná v živnostenském rejstříku