Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce.

Recept: Bulharská musaka

Níže najdete sepsaný kompletní recept. Tohle původně bulharské jídlo můžete připravit na několik různých způsobů. Nejvíc si ho ale vychutnáte podle původní receptury s mletým masem. Spolu s nezaměnitelnou chutí nás na tomto receptu baví také to, že nevyjde nijak draho. Jedna porce vychází přibližně na 83 korun :-)

Suroviny na 4-5 porcí:

  • 1 kg brambor
  • 2 střední lilky nakrájené na 1 cm silné plátky
  • 1 žlutá cibule nakrájené najemno
  • 2 stroužky česneku nasekané nadrobno
  • 0,5 kg mletého masa, můžete použít hovězí a nebo mix hovězího a vepřového
  • 1 lžíce sušené saturejky
  • 200 g konzervovaných rajčat
  • 4 vejce - nejlépe od šťastných slepic
  • 2 lžíce bílého jogurtu + zbytek můžete využít k podávání
  • k dochucení pak dle chuti ještě sůl a pepř
  • olivový olej

Postup:
Troubu rozehřejeme na 180 °C a vyložíme si plech pečicím papírem. Brambory uvařte ve slupce do měkka. Kolečka lilku rozložíme na plech, potřeme olivovým olejem, osolíme a vložíme do trouby na 15 min, dokud lilek nezačne hnědnout. Pak je sundáme s plechu a dáme stranou.
V kastrolu rozehřejeme olivový olej a orestujeme cibuli. Když začne zlátnout, přidáme maso a prudce ho opečeme, při opékání ho co nejvíce rozmělníme. Přidáme česnek a koření. Necháme 10 minut dusit.
Uvařené brambory nakrájíme na 5mm plátky (neloupeme). Hluboký pekáč vytřeme olivovým olejem, na dno skládáme plátky brambor, osolíme, dáme vrstvu lilku a polovinu masové směsi. Pak vrstvu zopakujeme a zakončíme vrstvou brambor.
V misce si rozšleháme vajíčka a jogurt. Osolíme a nalijeme na suroviny v pekáči. V troubě pečeme nepřikryté cca 30 minut.

Celý recept najdete také na našem blogu >>>

3 produkty
Doporučené
Od nejlevnějšího
Od nejlevnějšího za jednotku
Od nejdražšího