Celý recept najdete uvedený níže. Řídíte se při vaření ročním obdobím? Tento recept je úžasně podzimní - zahřeje, zasytí a součástí je jak dýně, tak zelí a kořenová zelenina. Jedna porce navíc vychází na velmi sympatických cca 53 korun.
Suroviny na 4 porce:
Postup:
Troubu rozpalte na 180 °C. Dýni a mrkev nakrájejte na větší kostky a zelí překrájejte na proužky. Dýni a mrkev rozložte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olejem a dejte péct na 30 minut. Po 15 minutách přidejte na plech i nakrájené zelí. Bulgur propláchněte, dejte do hrnce a zalijte vývarem. Dejte vařit na mírný stupeň, dokud nebude hotový tzv. na skus. Pokud v hrnci přebývá vývar, slijte ho. Hotový bulgur promíchejte s upečenou zeleninou, dochuťte solí a pepřem a posypte rozdrobenou brynzou. K dozdobení můžete využít bylinky nebo granátové jablko.
NÁŠ TIP:
Pokud nemáte předem uvařený zeleninový vývar, doporučujeme mít ve spíži připravenou Bujónku. Že nevíte, co je Bujónka? Jedná se o bujón, který se od těch klasických liší nejen svou konzistencí, ale hlavně složením. Je vyroben pouze z čerstvých surovin, jako je zelenina, bylinky, koření, mořská sůl a například maso, houby, nebo ryby. Z jedné malé skleničky připravíte 4-5 litrů polévky, což ušetří spoustu času a surovin v kuchyni.