


Bizoní žebro se nachází se za pleckem, maso pod nimi je hrudí. Maso mezi žebry je poměrně tuhé, je vhodné zejména na chutné a silné vývary. Pokud žebra rozřežete podélně na tvz. Short Ribs, lze je použít i na grilování. Bizoní maso se vyznačuje vynikající specifickou chutí. Přirovnat jej můžete k chuti hovězího masa.
K přípravě lahodné polévky můžete k masu přidat i čerstvou zeleninu z polévkové bedýnky. Na bedýnku se podívejte zde.
Bizoni žijí na naší farmě společně s jeleny a dalšími zvířaty, k dispozici mají naše lesy. Mají tedy přirozenou potravu a dokrmujeme je stejně jako ostatní zvířata dle potřeby BIO krmivy. Bizon má stejnou evidenci jako hovězí. Prvního bizona jsme odkoupili ve věku cca 3 let a další 1,5 roku chovali na naší farmě. Chystáme se bizony rozšířit a chovat ve větším. Váha dospělého bizona se podobá váze býka, je cca kolem 800 kg.
Vakuově baleno. Obrázek je ilustrativní, žebra mohou přijít i ve více kusech.
Zavakuované maso od zvířat z farmářského chovu může mít po vybalení specifickou vůni. Ta je zcela přirozená a vzniká zráním masa v obalu. Pokud byl obal neporušený, není tato vůně nijak na závadu. Po vybalení doporučujeme nechat maso chvíli vydýchat.