Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce.

Recept: Výpečky na cibuli, švestkách a černém pivu s bramboráky

Celý recept je uveden níže. Je to tak, máme pro vás recept na sezónní výpečky! Pečou se na černém pivu a švestkách a neodolá jim žádný masožravec. A co jako přílohu? Doporučujeme křupavé bramboráčky, s těmi chutnají výpečky nejlépe. Ze všech surovin uvaříte až 6 porcí, přičemž jedna vychází na cca 84 korun.

Suroviny na výpečky - 6 porcí:

  • 500 g vepřového boku
  • 1 kg vepřové kýty
  • 6 žlutých cibulí
  • 500 ml černého piva
  • 10 stroužků česneku
  • 1 kg švestek
  • mletá paprika
  • mletý kmín
  • sůl a pepř

Postup na výpečky:
Maso nakrájejte na kostky, stroužky česneku na plátky a cibuli na půlměsíčky. Všechno v pekáči promíchejte a přidejte koření v množství dle chuti. Troubu mezitím předehřejte na 170 °C, maso podlijte pivem a přikryté pečte asi 1,5 hodiny. 20 minut před koncem pečení přidejte vypeckované švestky nakrájené na čtvrtiny a maso odkryjte, aby se hezky zapeklo.

K výpečkům podávejte do křupava usmažené bramboráčky.

Celý recept najdete také na našem blogu >>>

10 produktů
Doporučené
Od nejlevnějšího
Od nejlevnějšího za jednotku
Od nejdražšího