Sous-vide koleno připravujeme z vybraných vepřových zadních kolen bez kosti. Kolena jsou naložena v kořeněném láku, vakuově zabalena a tepelně opracována metodou Sous-vide, tzn. přípravou ve vakuovém umělohmotném obalu ve vodní lázni s řízenou teplotou.
Kolena jsou pak krásně šťavnatá, křehká a voňavá.
Použití:
Koleno vybalíme do pekáče kůží nahoru, pro zlepšení chuti můžeme přidat lžíci sádla. Přiklopené prohříváme v troubě cca 30 min při 200°C, pak odklopíme a pečeme do zezlátnutí kůže dle osobních preferencí dalších cca 15-30 min.
Balení = cca 4 porce.
Metoda Sous-vide je šetrné tepelné opracování ve vakuu po dlouhou dobu při nižší teplotě. Takto připravené jídlo je velmi chutné a šťavnaté. Nižší teplota má také pozitivní vliv na zachování vitamínů a živin. Tato metoda má široké možnosti využití, je vhodná pro přípravu masa, ryb i zeleniny. Díky ní můžete v dnešní rychlé době i lépe plánovat - suroviny můžete mít předem připravené k další úpravě. A benefitem je také nízká spotřeba energie při přípravě.