Pstruh lososovitý (Oncorhynchus mykiss) uzený teplým kouřem.
Vhodné jako hlavní jídlo, na kanapky, do salátů, na obložené mísy.
Díky technice uzení teplým kouřem se docílí velmi jemné struktury rybího masa, ryba zůstane stále šťavnatá ale krásně se rozpadá na jednotlivá vlákna.
Pstruhy a siveny vykupujeme od Rybářství Skalní Mlýn, část pstruhů nakupujeme také v ekologicky udržitelných sádkách v Dánsku, část sivenů nakupujeme od Rybářství Kolář. Veškeré zpracování ryb od filetování přes uzení až po balení probíhá v naší výrobně v Brně.
Kapacita českých chovů pstruhů lososovitých aktuálně nedokáže pokrýt naši poptávku. Na výrobu našich uzených ryb potřebujeme pstruhy chované alespoň 3 roky s konečnou hmotností cca 2 kg, což z důvodů kapacity a nákladů v České republice nedává smysl dělat ve velkém. Abychom naše uzené ryby mohli nabídnout více zákazníkům, ale ve stejné kvalitě, rozhodli jsme se dát zákazníkům na výběr a část ryb nakupujeme z dánských ekologicky udržitelných sádek s certifikací ASC. V těchto sádkách jsou ryby krmeny krmivy bez antibiotik a barviv. Děláme tedy 2 varianty uzených pstruhů dle místa původu. Milovníci lokálních produktů si u nás mohou stále zakoupit pstruhy, které byly chovány v České republice.
ASC certifikace je určena pro chovné mořské ryby a zajišťuje ekologicky a sociálně odpovědné chovy.