Poznejte oblíbené uzenáře!
Dnes vám představíme tři výrobce uzenin, které jste si vy i my na Scuku zamilovali a představíme vám také v krátkosti jejich příběhy a hlavně jejich dobroty.
Mass.na
Eva a Marek, dva nadšenci, provozují své malé řeznictví v Liberci. Moc se nám na nich líbí, že mají pod palcem celý proces od bourání až po výrobu a zakládají si na podpoře místních chovatelů. „Dbáme na to, aby byla zvířata dobře krmena, chována v důstojných podmínkách a s úctou, nestresována zbytečnou přepravou na dlouhé vzdáleností.“
Melememaso
Honza s Tomášem jsou dlouholetí kamarádi a nadšenci do kvalitního a dobrého jídla a společně se pustili do výroby prémiových pochutin, primárně paštik. Odměnou za vynaložené úsilí byl úspěch v britské soutěži Great taste Awards, též známé jako Gastro-Oskary. Čtyři hodnocené paštiky dostaly toto prestižní ocenění a Husí paštika s Bordeaux získala dokonce ocenění nejvyšší - 3 hvězdičky.
Udírna Plzák z Plzně
Tajemství pana Plzáka je v jednoduchosti. Pro své výrobky využívá pouze farmářské maso z lokálních chovů, uzení probíhá na kvalitním dřevě a nakládání za použití obyčejné kamenné soli do sto let starých kameninových sudů na sucho. „Udíme pouze z prasat českých chovů z lokality Klatovy. Důvodem výběru takového masa není jenom jeho lokálnost, ale především kvalita krmení zvířat.“