Scamorza je sušená mozzarella.
Na povrchu slanější, ale uvnitř cítíme jemnou a mléčnou chuť. Postup je stejný jako u mozzarelly, ovšem scamorza po výrobě zůstane založená ve slané vodě zhruba 3 až 5 hodin. Na vnější vrstvě se díky soli vytvoří ochranný filtr a vnitřek sýra poté zraje.
Vyrobeno z nepasterovaného mléka. Sýrová hmota se pasteruje během výroby.
Hmotnost: 250 g
Složení: mléko, jedlá sůl, syřidlo, kyselina citronová
Skladování: 4-8 °C
Země původu: Česká republika
Přídatné látky: E330 – Kyselina citronová
Alergeny: 7 - Mléko
Minimální trvanlivost ode dne doručení: 8 dnů
Typ mléka: Kravské
Obsah tuku: Plnotučné
Ošetření: Pasterováno
Typ syřidla: živočišné
Prodejce na Scuk.cz: MASTRO CASARO s.r.o. Adresa sídla prodejce:Bělehradská 237
140 00 Praha
IČ: 02853574DIČ: CZ02853574Společnost zapsaná v obchodním rejstříku pod sp. zn. C 224648 u Městský soud v Praze