Nejstarší známý recept na ragú servírované s těstovinami pochází z města Imola nedaleko Bologni. Tradičně se používají široké nudle (tagliatelle, fettucine), lasagne jsou také skvělé. Ve světě je často servírováno se špagetami, ač italská kuchyně takovou kombinaci nezná.
Kdo by nemiloval boloňské špagety. Naše děti ještě se spoustou parmazánu navrch...
Příprava:
- Dejte vařit těstoviny přesně podle návodu výrobce (100 g - 120 g na porci, těstoviny doporučujeme krátké).
- Do středního kastrolu vložte obsah omáčky ze sklenice a pomalu prohřejte, nevařte!
- Uvařené a přeceděné těstoviny vložte do omáčky, promíchejte a servírujte.
- Nakonec ozdobte čerstvou petrželkou, panenským olivovým olejem a strouhaným parmazánem.
Přejeme Vám dobrou chuť.
Omáčka je vhodná i pro ty, co se stravují v režimu low carb.
Hmotnost: 380 g
Složení: rajčata 51 %, vepřové maso 21 %, hovězí maso 11 %, červené víno 5 % (obsahuje siřičitany), karotka 3 %, parmská šunka vepřová, olej slunečnicový, cibule, celer, petržel, rozmarýn, sůl, pepř černý
Skladování: při teplotě 5-21 °C, nevystavujte slunci, po otevření skladujte v chladničce a spotřebujte do 24 hod.
Trvanlivost: min. 3 měsíce
Vyrobeno v: České republice
Bez plastového obalu: Ano
Bez lepku: Ano
Bez laktózy: Ano
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: 12 - Oxid siřičitý a siřičitany
Alergeny: 9 - Celer
Ošetření: Pasterováno
Energetická hodnota na 100 g/ml: 116 kcal
Tuky: 8 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 1,9 g
Sacharidy: 2,8 g
- z toho cukry: 2 g
Bílkoviny: 6 g
Sůl: 0,4 g
Low carb: Ano