- Vanilkový lusk se získává fermentací tobolek orchidejí (Vanilla).
- Má jemné květinové tóny a sladké aroma.
- Vanilka je používána do sladkých jídel a nápojů. Dochutí i slané a ostré pokrmy.
- Goodie bourbonská vanilka je v organické bio kvalitě. Bio kvalita bourbonská vanilka lusk dochucení nápojů a pokrmů.
-
Věděli jste že? Vanilka je nejpracnější při zpracovávání, proto je po šafránu 2. nejdražší koření na světě. Proces pěstování vanilky od obdělávání, přes opylení až po sklizeň je prováděn manuálně bez použití strojů. Dělníci běžně opylují okolo 2000 květů vanilky denně.
- Mezi nejoblíbenější druhy vanilky patří právě bourbonská vanilka a to díky výrazné vůni a chuti.
-
Použití: I přesto, že se může vanilka použít při pečení do koláčů, bábovek, muffinů či sušenek, je ideální ji použít i do pokrmů bez tepelné úpravy. Tepelnou úpravou ztrácí vanilka své aroma.
- Intenzivní vůni vanilky získáte vyškrábáním čerstvého vanilkového lusku, tzv. vanilkový kaviár. Samotné lusky, tedy obal vanilkového kaviáru, jsou do pokrmů či do nápojů také vhodné, jsou nositelem nezaměnitelné kořeněné chuti vanilky.
-
Výroba domácího vanilkového extraktu 750 ml lahve čisté, kvalitní vodky je potřeba 75 g (cca 21 lusků, dle velikosti). Každý lusk podélně rozřízněte a důkladně vyškrabejte vanilkový kaviár. Následně nastříhejte zbytky lusků na kousky cca 2 cm a vše i s vyškrabanými zrníčky vložte do celých 750 ml vodky. Uchovávejte v temnu při pokojové teplotě, protřepávejte několikrát týdně, a za 4-6 týdnů můžete extrakt používat v množství cca 2 čajové lžičky namísto 1 lusku vanilky.
Hmotnost: 8 g
Složení: 100 % vanilkový lusk BIO
Skladování: v suchu a temnu
Země původu: Madagaskar
Certifikace: BIO
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: Neobsahuje alergeny
Adresa sídla prodejce:Polská 1518/44
12000 Praha
IČ: 09551891DIČ: CZ09551891Zapsána v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 338058