Produkt, který nám na trhu jednoznačně chyběl. Výrobků s názvem kečup či pikantní kečup je na trhu hodně, ale my postrádali ten, který by byl z velkého množství šťavnatých rajčat, s vůní tradičního koření, bez přídavku škrobu a hlavně, aby opravdu pálil. Nic takového jsme bohužel nenašli, a tak jsme minulý rok obyčejná rajčata proměnili v chilli kečup.
Mnoho lidí od přípravy kečupu doma odrazuje náročnost přípravy, což můžeme potvrdit, ale ve výsledku to stojí za to. Jako nezbytný základ nám posloužil léty prověřený recept od babičky, ke kterému jsme přidali pár vlastních nápadů, a lahůdka byla na světě. Hned první várka byla vynikající tak, že zmizela mezi našimi známými v okolí.
Ptáte se, kde použít náš kečup? Přece všude tam, kde kterýkoliv jiný kečup a ještě dál. Zalijte s ním třeba hranolky, uvařte z něj klasickou (dosti ostrou) rajskou omáčku nebo ho klidně, tak jako náš kolega, pijte k obědu.
P.S.: Nelekejte se řidší konzistence. Opravdu nepřidáváme škrob, a tak je to občas na některých skleničkách znát. Proto jen protřepejte, ať se šťáva spojí s usazenou dužninou.