Obrázek je pouze ilustrační. Kávy do tohoto setu Vám vybíráme z naší aktuální nabídky.
Degustační set pro alternativní přípravu se skládá z 3x 100 g kávy, kterou jsme pro vás vybrali, a které nám přijdou jako nejvhodnější pro alternativní způsob přípravy kávy. Milujete čerstvě filtrovanou kávu například pomocí V60, chemexu či aeropressu? Pak je tento set právě pro vás.
1. Káva Nicaragua La Escondia Red Bourbon
Chuťový profil: Mléčná čokoláda, mandle, sušené ovoce
Země původu: Nicaragua
Oblast: Matagalpa
Farma: Finca Limoncillo - Mierisch Family
Nadmořská výška: 850 - 1110 m.n.m.
Odrůda: Red Bourbon
Zpracování: Naturální
Použití: Espresso / Filtr
Acidita: Střední
2. Káva Colombia Suarez
**Chuťový profil: Čokoláda, pralinky, třešně, med
Země původu: Colombia
Oblast: Cauca Department - Suarez
Skore SCA: 84,5
Nadmořská výška: 1050 - 1850 m n.m.
Odrůda: Typica, Caturra a Colombia
Zpracování: Fully washed tzn. mokré zpracování s tradiční fermentací za pomocí horské vody a následné sušení na stolech.
Použití: Doporučujeme spíš na filtr, díky kterému v kávě vyniknout příjemné ovocné tóny se sladkým koncem.
Acidita: Střední
3. Káva Cuba Superior Serrano
Chuťový profil: Mléčná čokoláda, lískové ořechy, tabák
Země původu: Cuba
Oblast: Oriente - Sierra Maestra - sdružení drobných farmářů z regionu
Zpracovatelská stanice: Sierra Maestra
Nadmořská výška: 1100 m n.m.
Odrůda: Typica
Zpracování: Fully washed tzn. mokré zpracování s tradiční fermentací za pomocí horské vody a následné sušení na terasách.
Použití: Espresso
Acidita: Nízká