Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.
410 Kč
820 Kč/kg
Tento produkt je momentálně nedostupný. Napište nám na chat, rádi pro vás zjistíme víc.
BIO
Nedostupné

Maso z kýty je čisté a dietní, je proto vhodné i pro dietáře a děti. Jehněčí kýta se hodí téměř ke všem kuchyňským úpravám. Může se grilovat (nejvíc vhodná je její horní partie), péct či dusit. Svou kulinářskou kvalitu však ztrácí vařením ve vodě.

Preferovaný způsob kuchyňské úpravy jehněčí kýty je pečení vcelku, společně s česnekem a rozmarýnem, podlité bílým vínem. Kýtu nejdřív zatáhněte na rozpálené pánvi ze všech stran a poté pomalu pečte při nízké teplotě, podlévejte ideálně vývarem z jehněčích kostí.

Díky úpravě s kostí si maso zachová maximum šťávy a chuti, bude se vám ale hůře porcovat. Nezoufejte, pečená kýta vcelku vypadá opravdu efektně a jako hostitel se budete těšit přízni strávníků, když přímo před nimi budete maso ořezávat od kosti.

Zavakuované maso od zvířat z farmářského chovu může mít po vybalení specifickou vůni. Ta je zcela přirozená a vzniká zráním masa v obalu. Pokud byl obal neporušený, není tato vůně nijak na závadu. Po vybalení doporučujeme nechat maso chvíli vydýchat.

Hmotnost: 500 až 700 g
Složení: BIO vyzrálé jehněčí maso výsekové chlazené, min. 5 dní ve visu
Skladování: 1-7 °C
Země původu: Česká republika
Certifikace: BIO
Přídatné látky: Bez Éček
Minimální trvanlivost ode dne doručení: 4 dny
Vlastní chov: Ne
Vlastní porážka: Ano