Hovězí vyzrálá svíčková z domácího malochovu v severních Čechách, stařená suchou cestou 21 dní. Maso je z mladých kusů býčků či jalovic výhradně masných plemen.
Když chcete opravdu luxusní kousek masa, vyzrálá svíčková je sázkou na jistotu. Povede se vždy, bude křehká a plná chuti.
Maso ztrácí suchým zráním hodně vody a získává intenzivní hovězí aroma a chuť. Abyste si maximálně vychutnali přirozenou chuť tohoto kousku, doporučujeme upravit na rare/medium rare pouze na másle. Předem okořeňte jen čerstvě namletým pepřem a osolte až na talíři.
Zavakuované maso od zvířat z farmářského chovu může mít po vybalení specifickou vůni. Ta je zcela přirozená a vzniká zráním masa v obalu. Pokud byl obal neporušený, není tato vůně nijak na závadu. Po vybalení doporučujeme nechat maso chvíli vydýchat.