Přírodní jogurt Rodopi se vyrábí z čerstvého farmářského mléka. Kromě mléka obsahuje symbiotické kultury, které byly izolovány v bulharských horách Rodopi. Tyto kultury tvoří bakterie Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus a přidávají jogurtu onu specifickou, příjemně mléčně kysanou chuť a vůni.
Příprava jogurtu probíhá v souladu s původní bulharskou recepturou: mléko se pasterizuje, naočkuje se, rozleje se do sklenic, nechá se dozrát a pak se ochladí. Hotový jogurt vydrží v ledničce minimálně 20 dní, i když v sobě nemá žádné konzervanty. Ale co je zajímavější - zůstává přitom živý!
Při našem každodenním setkáváním se zákazníky jsme pocítili, že spousta z nich trápí problém zvaný intolerance k mléčné laktóze. Rádi by naše jogurty zařadili do svého zdravého jídelníčku, ale nemůžou právě kvůli zmíněnému problému. Proto jsme se rozhodli jim jít naproti a vyrobili pro ně bílý jogurt bez laktózy. Hned na to jsme ho nechali otestovat, abychom měli 100% jistotu, že tento produkt splňuje velmi přísné požadavky ohledně obsahu laktózy. Bílý jogurt Rodopi bez laktózy naplňuje maximálně svůj přívlastek. Kromě toho budete překvapeni jeho smetanovou vůní, pevnější konzistencí, ale především jeho sladší chutí.
Výrobek dodávaný ve vratném obalu: Obal není zálohovaný, ale až výrobek spotřebujete, můžete jej po domluvě se svým Organizátorem vrátit umytý na výdejní místo. Naši řidiči při předání nového zboží čisté obaly převezmou a následně je vrátíme zpět výrobci, kde vše znovu využijí. Tímto krokem nám pomůžete šetřit životní prostředí. Vrácení obalu však není povinné.