Pstruh lososovitý alias lososák patří mezi nejvyhledávanější rybu v Česku.
Vyznačuje se velmi chutným narůžovělým masem s minimem kostí (maminky ocení). Filety lososáka jsou až nápadně podobné jeho bratranci lososovi obecnému, a díky tomu ho v pokrmech často nahrazuje. Narozdíl od lososa je lososák chován u nás v Česku, lokálně a ekologicky.
Připravit ho můžete na různé způsoby - pečený, smažený, grilovaný, v těstíčku, trojobalu, bez něj… Je to na vás!
Pstruh lososovitý je sladkovodní ryba z čeledi lososovitých běžně žijící v řekách Asie a Severní Ameriky, které odtékají do Tichého oceánu. Má bílé až lehce narůžovělé maso. Velice oblíbená lososovitá ryba pro svou typickou chuť.
Proč jsou naše produkty tak skvělé?
Ryby pocházejí z ekologického aquaponického chovu, který využívá přirozených procesů recirkulace vody mezi rybami a rostlinami. Žijí v přirozeném čistém prostředí bez vnějších vlivů. K chovu přistupujeme eticky, rybám nejsou podávána žádná antibiotika a žijí v prostředí bez stresu. Aquaponický chov ryb nijak nezatěžuje životní prostředí.
Dodána bude celá, vykuchaná ryba.
Chcete rychle a jednoduše ochutit rybu či rybí pokrm? Použijte skvělou Rybí Bujónku.