Naplňte si vaši polici v kuchyni. V těchto krásných litrových sklenicích vše přehledně uvidíte a pro rodinné neznalce můžete sklenice popsat názvy (viz. druhé foto). Opakovaně pak můžete sklenice plnit nebo vrátit k dalšímu využití.
S čím si chuťově rozumí?
nasladko: jablka, hrušky, švestky, sušené ovoce (švestky, rozinky, meruňky, datle, brusinky), kakao, mák, lískové ořechy, mandle
naslano: kys. zelí, houby, česnek, uzený tempeh, tofu nebo uzené maso, červená řepa
Příprava:
Pohanku neproplachujte, jenom ji osolte a zalijte vroucí vodou. Pak ji buď povařte na středním plameni pod pokličkou a bez míchání, nebo zabalte do ručníku či peřiny a nechte dojít. Povařená pohanka je jemnější a měkčí, ale varem se připravíte o cenné látky. Nevařená chutná trošku syrověji, ale my jsme na ni takto zvyklí a vůbec nám to nevadí. Nikdy nedávejte víc vody, než je nutné, abyste pak zbylou tekutinu nemuseli slívat a nepřipravili se tím o cenné látky, které se vyplavily. Pohanku můžete také klíčit a dělat z ní pak kaši bez jakékoliv tepelné úpravy. Naklíčená se hodí i do salátů, na posypání obloženého chleba nebo jakékoliv kaše.
Mnoho dalších tipů a informací, včetně receptů najdete v naší kuchařce: „Naše hustý kaše.* Jeden recept najdete ve fotogalerii.*
Výrobek dodávaný ve vratném obalu: Obal není zálohovaný, ale až výrobek spotřebujete, můžete jej po domluvě se svou Organizátorkou vrátit umytý na výdejní místo. Naši řidiči při předání nového zboží čisté obaly převezmou a následně je vrátíme zpět výrobci, kde vše znovu využijí. Tímto krokem nám pomůžete šetřit životní prostředí. Vrácení obalu však není povinné.