Široké kulinářské využití polenty nasladko i naslano: kaše, pudink, knedlík, k opékání nebo na zahuštění. Polenta je instantní kukuřičná krupice, ale nebojte se označení instantní. Kukuřičnou krupici musíte běžně vařit alespoň 30 minut, ale tato je již šetrně v páře předvařená a následně usušená a tak je doba vaření jen minutu.
BIO certifikace je pro nás zárukou šetrného přístupu k přírodě, když na kukuřičná pole nevidíme.
My v Naše kaše jej využíváme při výrobě a proto jsme se rozhodli tuto polentu nabídnout i vám, protože je skvělá a v BIO kvalitě.
Recept na kukuřičný pudink: 150 g kokosového mléka, 400 g vody, špetka soli a 20 g datlí dejte vařit na 5 minut. Poté tyčovým mixérem vmíchejte 45 g polenty (nebudete mít hrudky a zároveň rozmixujete datle) a provařte ještě minimálně minutu. Po vychladnutí tuhne jako pudink.