Marakuja:
Všemi milovaná tropická, intenzivní a vynikající *Marakuja. Do naší kombuchy přidáváme marakujové pyré a necháváme podruhé zfermentovat. Vzniká velmi příjemný, perlivý nápoj s plnou chutí marakuji.
[kombůča], jak se správně vyslovuje, je fermentovaný, zpravidla čajový, nápoj obohacený o probiotické kultury. Ty jsou dodány pomocí SCOBY - symbiotické kultury bakterií a kvasinek, ty startují celou fermentaci. Kombucha je zdravou, a hlavně velmi chutnou, alternativou ke klasickým limonádám, sodám a jiným slazeným nápojům.
Kombucha je prospěšná pro trávicí trakt díky probiotikům, které přirozeně obsahuje, dále jsou v ní také vitaminy, zejména skupiny B. Díky zelenému a černému čaji je pak bohatá na antioxidanty. JZT *Marakuja obsahuje celou řadu dalších zdraví prospěšných látek jako jsou Vitaminy C, E, či kyselina listová přirozeně se vyskytujících v tomto ovoci.
Přirozeně obsahuje oxid uhličitý a alkohol (< 0,5 %). V každé láhvi je více než 400 milionů probiotických bakterií.