Recenze podniku
Argument

quackfctry
4/5

Prostředí/Personál/Kvalita: 3/4/4
Sepsala quackfctry z 1 návštěvy
Napsáno 13. září 2011

Do Argumentu můžete vzít rodiče, kamarády i kolegy na pracovní posezení. Jídelní lístek není přeplácaný, jídla mají nápad, vína jsou zajímavě vybraná a ceny jsou příjemné. No argu(e)ment.

Když vás po cestě na večeři chytne průtrž mračen, tak dost velkou devizou vybírané hospody je doběhnutelnost s co nejmenší omoknutelností. Takto jsme si doběhli do Argumentu z Hradčanské. Popravdě nás takto doběhlo víc, v restauraci už měli kyblík na deštníky a hadr na louže a byli ochotni sehnat i ručník… Přivítání i v takovém nečase bylo neuvěřitelně pozitivní, dress-code nedress-code, mokrý zákazník je taky zákazník a určitě bude potřebovat zahřát něčím silnějším, že…

V Argumentu jsem nebyla poprvé, ale moc se nezměnilo (asi tak po roce). Už posledně se mi tam líbilo. Interiér je designově prostý, funkční, spousta dřeva, měkce polstrované židle, zapuštěné knihovničky a naivní obrázky. Člověk se rád zaboří do křesílka nebo na lavici a trochu se cítí jako u někoho v obýváku. Jen ty „moderně“ vycabené ventilační trubky jsou na pěst a taky fakt, že přední, světlejší a hezčí část je ta kuřácká a tímpádem obvykle sedíme vzadu, kde bylo při obou návštěvách dost plno – a je nutné počítat s vyšším levelem hluku. Na intimně romantickou večeři ve dvou to v této části moc není. Popravdě sem chodí spíš skupinky, rodinky, kolegové po práci…prostě hlučné partie…

Asi díky té vodě venku jsme objednali ryby – jednou filet ze žlutoploutvého tuňáka s limetkovou omáčkou, kapari a sušenými rajčaty (275 Kč) a jednou pečená filátka mořského vlka se zeleninovými spaghettami a omáčkou beurre rouge (285 Kč). Jako přílohy – rozpečená máslová bageta a bramborové pyré s parmezánem.

Obě ryby byly křehké, tuňák máslově tučný, mořský vlk zas svěže jemný. Limetkovou omáčku s kapari a sušenými rajčaty považuji za the best této návštěvy, klidně bych ji jedla samotnou a nebo ji lila na cokoliv dalšího – ostře nakyslá, díky rajčatům voňavá…paráda. Zeleninové špagety měly zajímavý optický efekt, ale kombinace s vlkem byla taková dietní, jak pro někoho po žlučníkovém záchvatu. Ale každý má chutě jiné – pro konzervativce super kombinace :-) Zalévali jsme se Sauvignonem z Chateau Belle Cure, Bordeaux. Bordeauxské sauvignony bývají často extrémně zelené a kopřivové ve vůni a v chuti, tento mě ale překvapil, jak byl ovocný, až do tropických plodů jako přezrálé mango. S lehce zbytkovým cukrem dolaďoval limetkovou omáčku od tuňáka a mořského vlka naopak nijak nepřebil.

I při minulé návštěvě jsem nebyla zklamaná – francouzská kachní prsa s keňa fazolkami třešňově pivní omáčkou byla prvotřídní, nasládlá, fazolky pikantní… Z jídelníčku bohužel vypadlo i ukázkově mazlavé, barevné a dekadentní šafránové rizoto.

Obsluha je po celou dobu profesionálně neutrální, korektní a bez problémů řeší dotazy či malé problémy. Oproti poslední návštěvě, kdy servírka tápala v nabídce vín, došlo k rapidnímu zlepšení, slečna se výborně orientovala a k několika vínům poskytla i trefné popisy a návrhy. Tentokrát ještě velké plus za přístup ke zmoklým slepicím :-)

Argument se mi líbí. Na nic si nehraje. Dobře se tu budete cítit jak v kostýmku tak v džínách. Můžete sem vzít rodiče, kamarády i kolegy na pracovní posezení. Jídelní lístek není přeplácaný, jídla mají nápad, vína jsou zajímavě vybraná a ceny jsou příjemné. No argu(e)ment.

Sepsáno na základě návštěv

4/5
13. září 2011


Scuk blog

Milujete sýry? Festival Pravá chuť Dolce Vita přijel do Prahy!

12. říjen 2016

Kam na business snídani? 9 perfektních míst na schůzky

25. duben 2016

Dubnové Scuk Očko - budoucí i právě otevřené podniky

6. duben 2016