Recenze podniku
Dish

DinoKinoSaurus
3/5

Prostředí/Personál/Kvalita: 3/3/4
Sepsal DinoKinoSaurus z 12 návštěv
Naposledy upraveno 19. březen 2015

Chcete-li burger s hlubší myšlenkou využívající sezónní suroviny a rafinované kombinace chutí, jste na správném místě. Na dlouhé rozjímání to tu ale není, buď vás unaví zdejší prostředí, nebo obsluha nemá zrovna den.

Konkurence na pražské burger scéně je rok co rok větší, a proto je někdy složité, vyznat se kam zajít. Dish, Palanda a The Tavern pro mě tvoří takový „bermudský trojúhelník“, kde vysokým tempem záhadně mizí ze světa čerstvě udělané burgery. Kde je nejlepší burger vám však nepovím, protože to sám nevím. Zastávám názor, že každé z těchto míst má něco do sebe a záleží, co zrovna hledáte. Tato recenze je součástí tria okének proč zrovna do výše zmíněných restaurací.

Proč navštívit zrovna Dish?

Celkový zážitek vždy nějakou částí tvoří interiér. Neplatí, že by zachránil vše, ale rozhodně vytváří určitou iluzi místa, kde se cítíte příjemně či naopak. Prostory v Dish mají dle mého takové dvě odlišné zóny – vstupní zónu a zadní jídelnu. Vstupní část má nepopiratelnou dávku stylu, který postupně vstřebáte, pokud jste zde usazeni během své návštěvy. Je to jednak otevřená kuchyně, která vám jasně napoví, o co tady jde, jelikož vůně připravovaných pokrmů vás zasáhne již u dveří. Dobře hraje i posazení u baru s výhledem přímo na proces tvorby zdejších burgerů. Pro větší skupiny je zde velký stůl z masivu, nad kterým se tyčí plastika jelení hlavy a pro znalé štamgasty bude vždy důležitý pohled po levé ruce na křídovou tabuli s nabídkou aktuálních specialit, protože pokud již máte lístek prokonzumovaný skrz naskrz, právě tato tabule vás sem bude přitahovat dál a dál. „Zadní jídelna“ je ale kámen úrazu. Na malém prostoru to vypadá, jakoby se zde činili největší mistři tetrisu, aby prostor pojal co nejvíc lidí, což jde někdy až na úkor příjemnosti být jednou ze sardinek v téhle konzervě. Proto tato část nikdy nebude tím místem pro dlouhé příjemné posezení u piva, ale spíš rychle sníst a jít.

Speciály, to je oč tu běží. Burger standardních ingrediencí a chutí již dostanete všude možně, ale na poli speciálů Dish vyniká. Jde zde o určitou přidanou hodnotu toho, že někdo nad kombinací chutí opravdu hluboce přemýšlel, a ač se leckdy jedná o inspiraci ze zahraničí, dovedou vám jí umně prodat. Paleta chutí je dostatečně široká, takže buď máte důvod pro opakovanou návštěvu, případně uspokojíte i toho nejvybíravějšího konzumenta, protože si z bohatého menu najde svoje.

Při psaní recenze se ale několik věcí změnilo. Obsah burgeru je sestaven vždy na jedničku, ale poslední dobou mám problém s Dish houskou, která mi už tolik nechutná.

Sepsáno na základě návštěv

3/5
21. listopad 2014
3/5
9. červenec 2014
3/5
21. červen 2014
3/5
15. květen 2014
3/5
10. květen 2014
3/5
3. únor 2014
3/5
21. leden 2014
3/5
23. prosinec 2013
3/5
30. listopad 2013
3/5
29. listopad 2013
3/5
12. říjen 2013
3/5
4. říjen 2013


Scuk blog

Milujete sýry? Festival Pravá chuť Dolce Vita přijel do Prahy!

12. říjen 2016

Kam na business snídani? 9 perfektních míst na schůzky

25. duben 2016

Dubnové Scuk Očko - budoucí i právě otevřené podniky

6. duben 2016