Recenze podniku
Story

pan Cuketka
4/5

Prostředí/Personál/Kvalita: 4/3/5
Sepsal pan Cuketka z 19 návštěv
Napsáno 2. prosinec 2014

V rámci čtvrti bezpochyby výjimečný podnik. Snese ale srovnání i v širší Praze. Skvělé a technicky propracované jídlo za fajn peníze.

Už delší dobu mě v Česku nenadchl žádný podobný podnik. Důvodů mám hned několik a pokusím se vám je vyložit tak, abyste nakonec zjistili, jestli vás bude Story bavit stejně jako mě.

Úplně za prvé – Story je pro mě neformální rodinný podnik sousedského typu, který prostě chcete mít ve své čtvrti. Pokud znáte Na Kopci, tak asi tušíte, kam asi mířím. Dobré jídlo za fajn cenu je pro všechny zúčastněné na prvním místě a jde do něj maximum energie. Prostředí a servis pak přinášejí základní pohodlí a nic zbytečného navíc. Podobný typ podniku funguje skvěle na večeři v pracovním týdnu, na víkendový oběd i na rodinnou oslavu.

Za druhé – osobní nasazení mladého šéfkuchaře Michala Černého. Pokud se alespoň trochu v jídle vyznáte, ihned poznáte profíka v kuchyni, který si z práce ve špičkových restauracích v Londýně neodnesl jen zvučný řádek do CV.

Z osmičky jídel v hlavním menu jsem ochutnal šest (předkrmy do 150 Kč, hlavní do 300 Kč). Všechna jídla v sobě spojovala skvělý nápad, finesu v technice i špičkovou práci se surovinami.

Dančí hřbet, selečí bok nebo telecí svíčková pokaždé úpravou trefené en point, plné chuti a šťavnatosti. K tomu učebnicově zpracované omáčky – přirozeně koncentrované, plné lesku a dokonale ochucené. Vždy i s do detailu ošetřenou zeleninou (jemné mrkvové pyré) nebo přílohou (fantastické hříbkové nočky).

Schválně si ve Story dejte marinovaného lososa s řapíkatým celerem a fenyklem (145 Kč) a dejte mi vědět, kolik drobných detailů v tomhle jídle objevíte.

Story má samozřejmě i svoje slabiny a v prvních týdnech po otevření jsou zcela zřetelné (naštěsí ale ne vážné). Alespoň ze začátku má podnik hodně limitovaný vinný lístek a prostředí je opravdu minimalistické.

Servis tu taky dosahuje jen základního standardu a při vyšší obsazenosti ani zdaleka nedosahuje potřebné plynulosti. Šéfkuchař to ale naštěstí zčásti kompenzuje a v malém podniku pravidelně vyráží mezi hosty s objednávkami. Je to jen malý detail, ale alespoň pro mne pěkně dokresluje soutředěnost a nasazení s jakými chtějí svou pohostinskou činnost vést.

Budu moc rád, když mě vezmete za slovo a do Story se vydáte. Pro mě je to moc příjemný objev na sklonku roku plného samých zvučných otvíraček. Čekejte skvělé jídlo, svěží drive i perfektní poměr cena/výkon.

Sepsáno na základě návštěv

4/5
20. březen 2016
4/5
28. listopad 2015
4/5
6. listopad 2015
4/5
16. říjen 2015
4/5
4. září 2015
4/5
18. červenec 2015
4/5
12. červen 2015
4/5
15. květen 2015
4/5
30. duben 2015
4/5
15. duben 2015
4/5
3. duben 2015
4/5
12. březen 2015
4/5
28. únor 2015
4/5
6. únor 2015
4/5
8. leden 2015
4/5
7. prosinec 2014
4/5
22. listopad 2014
4/5
11. listopad 2014
4/5
9. listopad 2014


Scuk blog

Kam na business snídani? 9 perfektních míst na schůzky

25. duben 2016

Dubnové Scuk Očko - budoucí i právě otevřené podniky

6. duben 2016

Votre Plaisir otevře novou cukrárnu v centru Prahy

4. prosinec 2015