Recenze podniku
Můj šálek kávy

adam
3/5

Prostředí/Personál/Kvalita: 2/3/4
Sepsal adam z 1 návštěvy
Napsáno 15. leden 2012

Vynikající káva, nadprůměrný oběd a sympatický barista bohužel nestačili na to, aby si mě Můj šálek po první návštěvě získal: zákusek bych tam znova neriskoval, a hlavně interiér i obsluha postrádají ducha.

Konečně jsem měl možnost ověřit, jestli vyhlášená karlínská kavárna dostojí své pověsti. Nebyl jsem si jistý, jestli v sobotu vaří, ani jestli je vůbec otevřená: web obsahuje jen adresu. Můj šálek kávy byl naštěstí otevřený už ráno, takže jsem se přímo od kuchaře, který seděl u jednoho ze stolů, dozvěděl přibližné složení polední nabídky.

Neformální setkání s personálem při raním nakouknutí mě dobře naladilo. Totéž bohužel nemůžu říct o interiéru, který je namixován z nesourodých složek: (1) literární kavárna: police s knihami, držák na noviny, piano, černobílé fotky; (2) jednoduchý industriální prostor: odhalená vzduchotechnika, plechové lampy, velká nedělená místnost, které vévodí nablýskaná espresso mašina Mirage a drip bar se stylovou výbavou od Haria; (3) rustikální kavárnička: klenutý cihlový předěl, uměle patinovaný nábytek a roztomile starožitné doplňky. Na to vše ze dveří toalet dohlíží Květa Fialová natištěná v nadživotní velikosti. Groteskní nesmyslnost zařízení vynikla zvlášť krátce po poledni, kdy byla kavárna poloprázdná, po zaplnění lidmi se v ní dalo existovat docela příjemně, a jako nenáročný kavárenský povaleč bych jí vytkl jen pach linoucí se jemně, ale na kavárnu přece příliš, z kuchyně. Cibulku jsme ze svetru cítil ještě po několika hodinách.

A to mě přivádí k prvnímu z příjemnějších bodů: k jídlu. Tagliatelle s restovanou zeleninou a domácím pestem předčily má očekávání: všehochuť rajčet, lilku, cukety a papriky byla orestovaná akorát (čtvrtky rajčat musely být dělané zvlášť v troubě: celistvé, částečně vysušené, plné chuti a vůně) a ne zbytečně mastná. Standardní parmezán bych oželel, ale uvítal jsem zpestření kapary. Pesto bylo voňavé, ale nepřebíjelo zeleninu. Na kavárnu výborné.

Dva běžné nápoje, domácí citronáda a čaj z čerstvého zázvoru, byly v pořádku. Vynikající byla káva z překapávače Hario, která naprosto ospravedlňuje prosté servírování bez cukříků a mlíček. Z úplné nabídky Doubleshotu, která byla k dispozici, jsem si vybral Panamu Los Lajones Honey. Potěšení z medově sladké kávy jemné jako pohlazení mi kazil jen příšerný dezert: na pohled neškodně vypadající jablečný koláč s drobenkou se mi zakousl do patra ostře syntetickou příchutí, jinak známou jako „zelené jablíčko“ z prostředků na nádobí (ty jsem, pravda, neochutnával, ale po této zkušenosti to ani nehodlám zkoušet). Takový koláč by bylo vhodné nabízet jen čerstvý, než těsto nasákne mokrou náplní, a hlavně bez takovýchto „vylepšení“.

Obsluhující slečna pracovala rychle, spolehlivě, ale neosobně. Když jsem se ptal na dezerty, poslala mě k vitrínce. Naopak barista, se kterým jsem mluvil už ráno, se se mnou mile rozloučil, když jsem odcházel.

Sepsáno na základě návštěv

3/5
15. leden 2012


Scuk blog

Co si trochu osladit život nebo jarní smoothie? 🍓Zkuste to třeba...

22. březen 2018

Ochutnejte čerstvé těstoviny od Pasta Fresca 🍝👌 Link v biu...

21. březen 2018

Právě začínáme oslovovat blogery, foodies a jiné nadšence do...

19. březen 2018