Recenze podniku
Vinohradský pivovar

VV
4/5

Prostředí/Personál/Kvalita: 4/4/4
Sepsal VV z 11 návštěv
Naposledy upraveno 23. září 2015

Vinohrady mají zpět svůj pivovar, v novém kabátě, s nabídkou netradičně tradičních piv. Skvělá kuchyně a příjemná atmosféra z Vás rychle udělá štamgasty.

Ano, komentář píše zaujatý fanda. Mám to za rohem a jsem tu rád. O to víc mám potřebu se o svou euforii podělit.

Na místě před lety vyhořelého/zapáleného pivovaru vyrostl kromě luxusního bydlení a řady kancelářských prostor i na Korunní ulíci znovu otevřený Vinohradský pivovar. Dlouhodobý projekt se po takřka deseti letech dotáhl do konce a roztočil své pípy v říjnu 2014.

Zaoblené tvary zdí vstupní místností společně s velkýmí skleněnými oválnými průhledy do spilky s varnou i sklepem, připomínají Čapkův sci-fi svět. Po schodech o patro níž je další místnost k sezení, rozlehlá společenská místnost na koncerty a sledování sportovních přenosů, toalety a nedávno přestavěná otevřená kuchyň.

Prostor je kompletně nekuřácký, před podnikem jsou dřevěné lišty na stojáka s popelníky. Nevýhodou spodní části je zvláštní akustika, člověk prakticky stále hlučí, aby ho bylo slyšet.

O blaho hostů se stará skupina mladých, příjemných a rychlých slečen, vše šlape jak má. Na čepu je Vinohradská jedenáctka, hořkokyselý nefiltr, který se zpočátku pil těžce, během prvního roku se ho však podařilo vylepšit tak, že se dostává do výčepů po hospodách v Praze. Dále je k výběru dvanáctka, polotmavá třináctka a Ale.

Sám jsem míval s místními pivy problém, po třetím byl konec, po čase se mi ovšem chuťové pohárky na netradiční říz i chuť zajely a dnes tu dávám pět kousků pravidelně.

Skvělou vizitkou podniku je ovšem její kuchyně, jednoduchá, poctivá, domácká. Navíc je na Prahu cenově velmi přijatelná.

Menu mám odjezeno odshora dolů a zásadní stopu ve mně z předkrmů zanechaly dobroty jako například delikátně jemný, studený roastbeef, pikantní jehněčí klobásky nebo hutné avšak libové špekáčky na černém pivu.

Z hlavních chodů je to pak chuťově dotažená ‚mantra‘; škrobovo-zeleninová příloha (pyré, knedlíky, špalíčky, zelí, špenát). Všechny kombinace jsou skvěle vyladěné, dochucené, s parádní konzistencí i barvou. Hlavní roli k nim pak hrají masové pokrmy jako vepřový bůček, hovězí kližka, překvapivě štavnatá drůbež i zástupce zvěřiny.

Všechna masa mají autentickou chuť, poctivou gramáž i hezkou prezentaci a vždy správnou teplotu.

Salátum v restauracích neholduji, na lístku mají tři. Z dezertů jsem ochutnal lahodnou čokoládovou pěnu, s jemnou konzistencí, plnou v chuti.

Vépéčko, jak pivovaru s kamarády říkame, je nejenom na Vinohradech zjevením a zašlá nebo vyhořelá sláva se vrací.

Sepsáno na základě návštěv

4/5
10. duben 2016
4/5
27. prosinec 2015
4/5
17. září 2015
4/5
18. srpen 2015
4/5
20. červenec 2015
4/5
5. červenec 2015
4/5
27. květen 2015
4/5
24. duben 2015
4/5
25. březen 2015
4/5
11. listopad 2014
4/5
22. říjen 2014


Scuk blog

Co si trochu osladit život nebo jarní smoothie? 🍓Zkuste to třeba...

22. březen 2018

Ochutnejte čerstvé těstoviny od Pasta Fresca 🍝👌 Link v biu...

21. březen 2018

Právě začínáme oslovovat blogery, foodies a jiné nadšence do...

19. březen 2018