Recenze podniku
Argument

Tomas
3/5

Prostředí/Personál/Kvalita: 3/3/3
Sepsal Tomas z 3 návštěv
Napsáno 4. listopad 2010

Argumentu dnes sice dávám lepší hodnocení než minule (jsem poučen nedávat si tady v poledne nic sofistikovaného), ale žádná perla mezi pražskými podniky to tedy není.

Dnes jsem potřeboval jít na rychlý pracovní oběd s několika kolegy, tak jsem se rozhodl dát další šanci Argumentu. Po týdnu v New Yorku (laťka stoupá), jsem byl týden v Egyptě (laťka klesá), a teď mám hodnotící systém zase vytuněný na pražskou gastronomii, takže si přeměřím pár svých předchozích hodnocení.

  1. Prostředí Na prostředí se od minule nic nezměnilo, jen tady bylo víc lidí. Nechávám 3 body.

  2. Servis Obsluhovaly nás dvě příjemné, usměvavé servírky s občasným zájmem, jestli máme všechno a jestli je vše OK. S nápoji probíhalo vše hladce, jediný problém byl, že jsme mezi polévkou a hlavním jídlem čekali asi 40 minut, takže z toho žádný rychlý oběd na konec nebyl. Takže takový OK servis za 3. 3. Kvalita jídla Rozhodl jsem se je opravdu netrápit a objednat si z denního menu kulajdu a grilované kuřecí prso zapečené parmezánem se zeleninou na másle a bylinkovou polentou. Bohužel kuře již bylo snědené (ve 12.30), takže jsem s již neblahým tušením po minulé návštěvě sáhl po jídelním lístku a vybral šafránové rizoto s tygřími krevetami. Kulajda byla na stole hned, chutnala báječně, vyvážená, akorát okyselená. Pak jsem čekal zmíněných 40 minut na rizoto. Uklidňoval jsem se tím, že to umí uvařit každý, dokonce i já, tak to přece nemůže dopadnout špatně. Ale může. Krevety (3 ks) byly celkem OK, žádný zázrak, ale ani žádný problém. Rizoto bylo horší. Jednak do toho kuchař zamíchal plátky syrového česneku (proboha, co je to za hovězí nápad?), Šafrán asi přidával až na talíři, protože bylo vždy obarvené pouze to zrníčko rýže, na kterém ulpěla snítka, nebylo to promíchané, takže zbytek byl bílý. Kolem rizota byla na talíři nějaká omáčka, to myslím, že k rizotu to tak úplně nepatří. Rýže samotná byla kvalitní a uvařená správně. Celkem to nestálo za moc, kvůli dobré kulajdě dávám nakonec 3 body, ale je to spíš 2,6 než 3,4. 4. Zamyšlení na závěr Jsou situace, které vyžadují kreativitu a pak jsou situace, které vyžadují tupé opakování ověřených postupů. Myslím, že by kuchařům v prvním ročníku na učňáku měli nějak vštípit, co z toho je kdy třeba.

  3.  

Sepsáno na základě návštěv

3/5
16. duben 2014
3/5
4. listopad 2010
3/5
7. září 2010


Scuk blog

Milujete sýry? Festival Pravá chuť Dolce Vita přijel do Prahy!

12. říjen 2016

Kam na business snídani? 9 perfektních míst na schůzky

25. duben 2016

Dubnové Scuk Očko - budoucí i právě otevřené podniky

6. duben 2016