32x
Tomas

Tomas

Tomáš P., Recenzent, Karma 1790, Štamgast v 17 podnicích

Mám rád smysl pro detail, autenticitu a nekonečnou snahu o dokonalost. Tyto kvality hledám kromě jiných oblastí také v jídle, protože věřím, že takové jídlo kultivuje člověka, zatímco pojídání odpadu, který nám v některých restauracích servírují, nás přibližuje potkanům.

Nejsem profesionál v kulinářském umění, ale jsem profesionální zákazník, protože venku jím nejméně 5× za týden.

Rád cestuji, někdy jen kvůli gastronomickým zážitkům. Nemyslím si, že peklo končí v Rozvadově. Do pasti turistických blafů s kečupem se můžete chytit stejně snadno na Staromáku jako v Benátkách. Jen v Praze je ta pravděpodobnost o něco vyšší :)

Baví mě hlavně koncept „totál lokál“, jehož představitelem je pro mě René Redzepi z kodaňské restaurace Noma. René dokáže využít všechno, co nabízí nehostinná severská příroda (věřili byste, že v Grónsku roste něco jedlého?) a z těchto skromných zdrojů vytváří unikátní kreace, které z Nomy udělaly nejlepší restauraci na světě.

Instagram: tomas_pavlik

Nejnovější aktivita

Scuk blog

Milujete sýry? Festival Pravá chuť Dolce Vita přijel do Prahy!

12. říjen 2016

Kam na business snídani? 9 perfektních míst na schůzky

25. duben 2016

Dubnové Scuk Očko - budoucí i právě otevřené podniky

6. duben 2016