Recenze podniku
Al Cafetero

Sibyla
5/5

Prostředí/Personál/Kvalita: 4/5/5
Sepsala Sibyla z 1 návštěvy
Napsáno 2. listopad 2010

Mám subjektivní slabost pro taková místa – zase jedno z těch, kde nenabízejí jen jídlo a pití, ale pocity. Dimenzi, za kterou si ráda připlatím. Za to, že si můžu jen tak bažit, nic nemuset, nikam nespěchat, jen tak si být.

Tak od tohohle podniku jsem to nečekala. O tom, co by tak mohlo vyhrát Czech Bar Awards jsem měla totiž docela jasné představy – jiné představy. Odešla jsem ale osvícená a s vědomím, že to vlastně může být docela jednoduché. A vlastně, proč taky ne?

Al Cafetero jednoduché bez diskusí je. Je maličké a hlavními lákadly jsou prostě kvalita a vřelý přátelskýpřístup. Vzhledem k cenové relaci asi ani tak nepraská ve švech a osobně bych si ho asi dávkovala jen o svátečních přležitostech, aby mi to čaro hned nevyprchalo. A taky, abych na ty ostatní kavárny nebyla zas tak moc zlá, když se pořád tváří, že to tak nejde.

Interiér vlastně ani zdaleka není dokonalý. Je to tak trochu obývák u extravagantního strýce, který si z cest vozí exotické zásoby a sbírá šálky. Skřín s fleur de sel, čokolády, skleničky s pečeným čajem… Jinak je tam docela ošklivý strop, který z nějakého důvodu tvoří jakýsi kámen, takže to vypadá jako strop jeskyně a uznávám, že netopýři mi tam v současném dušičkové rozpoložení vlastně chyběli. Tak trochu jako by tu bydlel pan od paní Láry Fáry. Žije to tam vlastním životem, je to autentické a nenucené a zjištění, že se takový vyhlášený podnik obejde bez interiérového designéra na mě zapůsobilo velmi příjemně.

Strejda vám pomůže z kabátu a jako to tak se strýčky bývá, dobře si popovídáte. Na turka ale zapomeňte, nabídne vám kávu z frenchpressu, vaccuum potu nebo technicky perfektně připravené cappuccino, touhle dobou už asi z úžasně čerstvé kávy Doubleshot. Poprvé jsem zkusila také sojové cappuccino a kvalita té pěny byla na sojové mléko dechberoucí, protože takovou pěnu neumí v 95% jiných podniků a předpokládam, že sojové mléko se kvůli jiné hustotě a podílu bílkovin nejspíš musí šlehat ještě o fousek hůř. Na kávu tu teda nikoho nenachytáte a rejpal ve mě byl aspoň někdy neukojen.

V mezičase teta upekla čokoládový dortík a bojím se, že ji někdo brzo unese, aby je pekla jenom jemu. Bylo to teplé, na povrchu křupavé a vevnitř kopa rozpuštěné čokolády, nahoře ještě kupodivu stále jahodová jahoda a zmizelo to tak rychle, že jsem si musela stěžovat. Výběr zde není velký, ale jedná se zřejmě o pár specialitek, ve kterých si majitelé věří a mohou zajistit kvalitní suroviny i přípravu. A tak to mám ráda. Snad se zas brzy dostanu do Prahy, abych mohla prozkoumávat další položky.

Sepsáno na základě návštěv

5/5
2. listopad 2010


Scuk blog

Co si trochu osladit život nebo jarní smoothie? 🍓Zkuste to třeba...

22. březen 2018

Ochutnejte čerstvé těstoviny od Pasta Fresca 🍝👌 Link v biu...

21. březen 2018

Právě začínáme oslovovat blogery, foodies a jiné nadšence do...

19. březen 2018