Recenze podniku
Argument

Salát
4/5

Prostředí/Personál/Kvalita: 3/4/4
Sepsal Salát z 1 návštěvy
Napsáno 12. leden 2011

Jedna z nejlepších restaurací v Praze, co se poměru cena a výkon týká. Kvalitou si sahá na lepší restaurace, cenově však zůstává ještě v únosných mezích. Pokud budete poblíž Hradčanské, rozhodně doporučuji.

Restauraci Argument v Bubenečské ulici jsme objevili s manželkou takřka náhodou při jedné procházce na Pražský hrad a restaurace nás natolik příjemně překvapila, že jsme v ní byli opakovaně.

Osobně považuji Argument za jednu z nejlepších restaurací v Praze, co se poměru cena/výkon týká. Svou kvalitou sahá pomalu až na TOP pražské podniky, avšak cenově se jim přibližuje pouze částečně.

Za opakované návštěvy jsem si vytvořil již určité stravovací návyky, kdy střídám dva předkrmy – šneky po Burgundsku (145 Kč) ke kterým přikusuji křupavou česnekovou bagetu (55 Kč), nebo Malé chobotničky restované na másle, podávané na listovém salátku s estragonovým octem (150 Kč).

Co se týče polévek, málem jsme Argumentu neodpustili, že po změně lístku zmizel jeden z nejlepších hráškových krémů v Praze. Vynikal lehkostí a jemností, kterou se mi v domácích podmínkách podařilo napodobit pouze několikanásobným propasírováním skrze cedník. Nyní je místo něj v nabídce podstatně fádnější krémová polévka z pečeného celeru s dýňovými semínky. Navíc hráškový krém byl podáván s dokonalým parmazánovým krutonem a opečenou (pravděpodobně) pancettou, které se s dýňovými semínky opravdu nedají rovnat. Ale když podobné rozhodnutí, že z lístku vyškrtnou jednu z nelepších dršťkovek v ČR, udělala i liberecká restaurace „Hospoda Domov“, není se už asi v dnešním světě čemu divit.

Co nám v Argumentu moc nesvědčilo, jsou těstoviny. Ničím po chuťové stránce extra nevynikaly a doporučuji raději navštívit nějakou osvědčenou italskou restauraci. Která má lepší jak samotné domácí těstoviny, tak omáčky k nim.

Kde však Argument vyniká, jsou masa, která se zajímavě pojí s některými chutěmi. Francouzské kachní prso s karamelizovanými keňa fazolkami, červenou cibulí a omáčkou z třešňového piva jsem si zde dal nepočitatelně a pouze jednou se mi stalo, že kachna byla udělaná více, než jsem si řekl (masa mám rád krvavější, pomalu až medium rare). Číšník to však napravil a přinesl mi novou porci, která už byla v pořádku. Prsa jsou vždy nakrájena na menší plátky a mají křupavou kůrčičku a dobře se pojí s omáčkou i fazolkami.

Jehněčí korunky v bylinkové krustě patří také k těm lepším jídlům, maso je měkké a šťavnaté. Stejně tak jako steak z hovězí svíčkové s čerstvým špenátem a jedlými kaštany, který působí jako zajímavá a netradiční kombinace.

Obsluha mi přijde standardní, problémy řeší profesionálně na místě, zbytečně nepřekáží, ani se nepodbízí. Nože na steak a další příbory během chodů na stůl dává v rukavičkách, talíře nosí nahřáté.

Horší už je to se samotným prostředím, kdy kuřácká část po vstupu do restaurace je podstatně hezčí, než zadní nekuřácká, ve které vždy sedíme. Jít na toaletu se rovná výpravě s kompasem, protože toalety jsou v podzemní části, kde jsou prostory ještě na další tři Argumenty, ale nikdy jsem zde neviděl hosty sedět.

Co však považuji za přímo hrůzostrašné, jsou hity z 80. let, které se při každé naší návštěvě linuly z reproduktorů. Například v Petrohradu se v lepších restauracích obecně nevařilo tak dobré jídlo jako v Praze (až na pár výjimek), ale vždy dokázali skvěle sladit hudbu, která hrála, s atmosférou místa, ve kterém člověk jí. Člověk pak už může jen žehrat na nemožné, že kdyby Argument sídlil někde v centru Prahy a nikoliv v Bubenečské ulici, tak v něm člověk sedí možná častěji.

Sepsáno na základě návštěv

4/5
12. leden 2011


Scuk blog

Milujete sýry? Festival Pravá chuť Dolce Vita přijel do Prahy!

12. říjen 2016

Kam na business snídani? 9 perfektních míst na schůzky

25. duben 2016

Dubnové Scuk Očko - budoucí i právě otevřené podniky

6. duben 2016