Recenze podniku
Javánka and Co.

Michala
4/5

Prostředí/Personál/Kvalita: 3/4/4
Sepsala Michala z 8 návštěv
Napsáno 15. únor 2014

Milé místo na rychlé jídlo. Na nic si tu nehrají a bude vám tu dobře.

Indonéské bistro Javánka se velmi rychle stalo mým novým oblíbeným obědovým místem na Vinohradech. Tady jsou hlavní důvody:

1) Dobře tu vaří a zas tak moc to nestojí.

Hovězí rendang a krůtí semur si tu dáte za 130 Kč, na talíři pak můžete počítat se střídmou porcí masa (myšleno v dobrém) ve voňavé omáčce, rýží posypanou praženou cibulkou a salátkem s arašídovou zálivkou.

Tyhle dvě jídla tvoří jádro nabídky a obě vám doporučuju ochutnat. Hovězí v rendangu se pěkně odděluje na vlákna, stačí mu trochu pohrozit vidličkou. Omáčka je bohatá na exotické vůně, vyvážená, skvělá. Pokud znáte rendang ze Sansha nebo od Sofie Smith, tenhle je zas trochu jiný, ale taky dobrý. Semur je dušenina o něco výraznějších chutí, jsem zvědavá, co vám zachutná víc, u mě vede rendang.

Jediné, co mi zatím v Jávance přílis nechutnalo, byly smažené nudle mie goreng. Beru, že to má zřejmě být docela obyčejné a prosté jídlo, ale javánkovská verze byla prostě nudná trochu moc.

Naopak body nahoru dávám za fakt, že v Javánce vaří z hovězího v bio kvalitě a obecně zřejmě kladou na výběr surovin velký důraz, minimálně to tak vypadá z jejich webu. A taky za vegetariánskou i veganskou verzi degustačního talíře (160 Kč).

2) Budete se tu dobře cítit

Javánka je bistro a na nic extra si tu nehrají. Nicméně interiér je sice prostý, ale útulný a vyšperkovaný zajímavými detaily. Nechybí ani dětský koutek, což je docela sympatické rozhodnutí vzhledem k tomu, že celkový prostor není zas tak moc velký.

Na place nejčastěji potkávám obě spolumajitelky, které jsou usměvavé a komunikativní. Jedenkrát jsem tu udělala s personálem špatnou zkušenost, shodou okolností ten večer, kdy mi ani nudle nechutnaly. Slečna byla mírně náměsíčná a víc než nám se věnovala svým dvěma kamarádům u vedlejšího stolu. Nicméně prý už tu nepracuje.

Sepsáno na základě návštěv

4/5
30. červenec 2014
4/5
30. duben 2014
4/5
8. duben 2014
4/5
27. únor 2014
4/5
13. únor 2014
4/5
6. únor 2014
4/5
31. leden 2014
4/5
21. leden 2014


Scuk blog

Co si trochu osladit život nebo jarní smoothie? 🍓Zkuste to třeba...

22. březen 2018

Ochutnejte čerstvé těstoviny od Pasta Fresca 🍝👌 Link v biu...

21. březen 2018

Právě začínáme oslovovat blogery, foodies a jiné nadšence do...

19. březen 2018