Recenze podniku
U Všech kukaček

Kvíčala
4/5

Prostředí/Personál/Kvalita: 4/3/4
Sepsala Kvíčala z 1 návštěvy
Napsáno 16. září 2015

Kousek světa na Šumavě. Nabídka jídel se mění podle sezóny a suroviny jsou často lokální. Na čepu se střídají malé pivovary. Ceny se přitom pohybují kolem 150–200 korun za jídlo. Odsud se vám nebude chtít odejít.

Když si odmyslíte jakože lidové umění v podobě keramiky, slámy a dalších cingrlat pověšených na oknech, najdete v hotelu Mádr příjemnou restauraci s masivním dřevěným nábytkem a pohodlným sezením. Úplně si tu přestavuji vyhřátou horskou chatu s plískanicemi za oknem.

Jídelní lístek nabízí průlet světovými kuchyněmi a jeho velkou část představují jídla z jednoho hrnce nebo zapečená (a opět jsme u té vyhřáté světnice..). Nabídku doplňuje doporučení pro párování s vínem, stejně tak ale můžete vybírat z několika pivovarů.

My jsme to vzali pěkně napříč celým světem. Alsaské „baeckeoffe“ nabízí v keramickém hrnci zapečené tři druhy masa, kořenovou zeleninu a brambory; zahřeje a zasytí. Dorůžova připravené jehněčí kotletky vás donutí olizovat si prsty jako v první třídě. I vepřová panenka byla příjemně růžová, a hráškové pyré jí dalo svěží a skoro jarní nádech. Kebab ze směsi hovězího a jehněčího doplnil smetanový dip s mátou, která vás úplně přenese na jih.

Místní dezertní specialitou je „kukaččí hnízdo“ – sněhový košíček s několika pěnami. Nezkoušejte si ho objednat pro dva napůl – budete litovat a přetahovat se o talíř.

Pokud jde o obsluhu, našlo by se pár věcí, které je potřeba dotáhnout, ale s ohledem na okolní nabídku rádi přimhouříte oko.

Sepsáno na základě návštěv

4/5
4. září 2015


Scuk blog

Co si trochu osladit život nebo jarní smoothie? 🍓Zkuste to třeba...

22. březen 2018

Ochutnejte čerstvé těstoviny od Pasta Fresca 🍝👌 Link v biu...

21. březen 2018

Právě začínáme oslovovat blogery, foodies a jiné nadšence do...

19. březen 2018