Recenze podniku
Pivovar u Švelchů

Kvíčala
4/5

Prostředí/Personál/Kvalita: 4/4/3
Sepsala Kvíčala z 1 návštěvy
Napsáno 7. říjen 2015

V roce 2014 otevřený rodinný minipivovar s proměnlivou nabídkou vlastních piv, netradičně pojatou “hospodskou” klasikou a čistým – a hlavně nekuřáckým – prostředím. V okolí aby jeden pohledal.

V době naší návštěvy byla na čepu tři piva, která jsme všechna ochutnali. Čekala mě hned dvě překvapení – desítku obecně považuji za pivo skoro bez chuti. Sušičák, světlá výčepní desítka, ji ale má. Naopak si ráda dám tmavé pivo – místní třináctka je ale neskutečně hutná a nezvykle hořká, takže jedna malá mi stačila. Třetí ochutnaný byl jedenáctistupňový Pšeničák s opravdu kyselou chutí. Skvělé je také řezané pivo z prvních dvou jmenovaných. Kromě těchto tří piv ještě v různém období připravují světlou dvanáctku, polotmavou dvanáctku a IPA. Výběr je tedy široký a piva je možné koupit i s sebou v PETkách po 1,5 litru.

Jídelní lístek je sympaticky štíhlý a klasickou hospodskou nabídku hází do nového kabátku. Menu navíc využívá lokální suroviny jako z rybárny v Anníně nebo sýrové farmy Melcher. Tu klasiku trochu zvláštně doplňují jídla, která bych hledala úplně někde jinde (jako caesar nebo kuřecí prso marinované v citronové trávě a koriandru), ale neměla jsem, tak nehodnotím, jestli je umí. Vepřové koleno na pivě tedy umí. Krásně šťavnaté maso doplnily pečené brambory, do křupava grilovaná zelenina a redukce. Kachně by slušelo o něco výraznější dochucení, ale zelí bylo správně kyselé.

Pivovar jsme navštívili mimo špičku, kolem čtvrté hodiny, takže obsazených bylo jen pár stolů. Obsluha tak probíhala bez zádrhelů, pan výčepní byl příjemný a rád nám vysvětlil co a jak. Ani na jídlo jsme nečekali nijak dlouho, takže za personál v pořádku.

Sepsáno na základě návštěv

4/5
7. září 2015


Scuk blog

Co si trochu osladit život nebo jarní smoothie? 🍓Zkuste to třeba...

22. březen 2018

Ochutnejte čerstvé těstoviny od Pasta Fresca 🍝👌 Link v biu...

21. březen 2018

Právě začínáme oslovovat blogery, foodies a jiné nadšence do...

19. březen 2018