Recenze podniku
Dish

Hedvika
3/5

Prostředí/Personál/Kvalita: 3/3/4
Sepsala Hedvika z 1 návštěvy
Napsáno 23. duben 2013

Dobrý tip, pokud se chcete najíst rychle a nevyžadujete příliš soukromí.

Dish je bistro v pravém smyslu slova: Sedíte u stolků namáčknutých vedle sebe, objednávku máte na stole bez velkých cavyků v pár minutách a musíte počítat s tím, že domů přijdete kapku načichlí kuchyní.

Je ale potřeba uznat, že se jedná o bistro poctivé a nápadité, žádný usmolený bufet. Burgery sestávají z macaté lesklé briošky a uvnitř skrývají kromě obligátního hrubě mletého hovězího třeba taky do sladka karamelizovanou hnědavou cibulku, grilované plátky žampionu portobello nebo křupavý parmezánový chips. Otestovali jsme i netradiční burger s pomalu pečeným jehněčím, rozsypaným na jemné masové nitky a prolitým hustou šťávou, odlehčený čerstvými listy špenátu. Zkrátka a dobře, kombinace jsou kreativní, někdy až odvážné, a rozhodně posouvají burgerování ze zajetých kolejí. Stejně tak domácí hranolky nastrkané v zavařovačce jsou jak vtipným pomrknutím, tak solidně odvedenou prací kuchaře.

Budu ale i trochu hnidopišit, protože jedničku s hvězdičkou Dishi přece jen dát nehodlám. Jednak musím varovat pány, kteří se sem chystají na svůj oblíbený čtvrtlibrák se sejrem, že zdejší burgery mají 120 g. Strávníci pronásledovaní kalorickými tabulkami to samozřejmě ocení, ale třeba můj spolustolovník snědl takové drobky k večeři dva a ani se moc nezapotil. S váhou souvisí i proporce masa, které je tvarované do placičky a je tedy spíš well done, než že by nabízelo svůdnou šťavnatost. A aby toho nebylo málo, systém ingrediencí vyžene celý burger do takové výšky, že jedlíci s menší pusinkou budou muset komplex rozebrat na prvočinitele.

Z dezertů jsme prověřili čokoládový dortík, hutný a křehký zároveň, a kopeček smetanové zmrzliny s příchutí (dost) slaného karamelu – obojí v přiměřené porci, tak akorát jako sladká tečka. Zamrzela nás káva: cappuccino mělo poněkud bublavou pěnu, mírně nahořklý shot (a mimo chuťovou analýzu – servírování s plochou lžičkou a v hrncích s ouškem bez díry možná také mělo být vtipným pomrknutím, ale mně při opakovaném zvrhávání hrnečku v ruce zas tak veselé nepřipadalo).

Obsluha po celý večer kmitala jak na klíček, na nic jsme nemuseli zbytečně dlouho vyčkávat. Potěšila mě servírka, které oproti mé volbě směle doporučila jiné červené víno – a měla pravdu, k mému burgeru sedlo výborně. Naopak s objednávkou dvou cappuccin vrchní evidentně válčil, nejdřív se místo nich objevila dvě espressa, pak skutečně cappuccino, ovšem zase jen jedno.

Zkrátka a dobře, Dish si v žádném případě nehraje na haute cuisine. Sem se nechodí dlouze posedět a filosofovat, nechodí se sem debatovat s obsluhou o jemných nuancích jednotlivých chodů, chodí se sem prostě a jednoduše na burger. Dish se tím netají, naopak – přesně tohle tu sděluje jak jídelní lístek, tak i personál a prostředí. Jo, a kdybyste hledali věšák na kabáty, tak tuhle vymoženost tu mají – jen je schovaná hned za dveřmi, ještě před papundeklovým jelenem.

Sepsáno na základě návštěv

3/5
23. duben 2013


Scuk blog

Milujete sýry? Festival Pravá chuť Dolce Vita přijel do Prahy!

12. říjen 2016

Kam na business snídani? 9 perfektních míst na schůzky

25. duben 2016

Dubnové Scuk Očko - budoucí i právě otevřené podniky

6. duben 2016