Recenze podniku
Cream & Dream

Hedvika
4/5

Prostředí/Personál/Kvalita: 3/3/5
Sepsala Hedvika z 1 návštěvy
Napsáno 18. srpen 2010

V poměru cena / výkon je pro mě na pražském zrmzlinovém trhu Cream & Dream jednoznačným vítězem.

Cukrárna Cream Dream se nachází v oblasti, kde uslyšíte češtinu jen zřídka, na ulici nabízí lístky na koncert Wolfgang Amadeus a před restauracemi se o vás budou přetahovat naháněči. Husova ulice je jako součást osy Staroměstské náměstí – Národní třída předurčena živit především turistická lákadla a pasti.

Číslo popisné 231 má renesanční dům U tří fendrychů – domovní znamení se třemi postavami praporečníků v prvním patře kolemjdoucí většinou přejdou bez povšimnutí, někteří se ale zastaví před prosklenými dveřmi s uzoučkou výlohou plnou cukrářských majstrštyků. Když vejdete dovnitř, zjistíte, že kromě dortíků tu vyrábějí i zmrzlinu. Zatímco během zimních měsíců vládnou ve skleněném prodejním pultu zákusky a nabídka zmrzliny se omezuje jen na šest či osm nejpopulárnějších příchutí, během léta se na místě zákusků objeví až dvacet barevných zmrzlinových vaniček. Kopeček zmrzliny si můžete v kornoutu odnést (hlavně v létě to tak řeší většina zákazníků), nebo si ho vychutnat přímo v cukrárně, u jednoho z asi pěti či šesti stolků.

Prostor je trochu stísněný, kamkoli si sednete, budete v chodbičce či u nějakých dveří, nicméně místo tu najdete celkem spolehlivě. Obsluha je, inu, normální. Slečny, které se u zmrzlinového pultu a mezi hosty pohybují, dokážou zákazníky vyslechnout a rychle obsloužit, k dokonalosti jim ale chybí jim trocha sladkého úsměvu, který v cukrárně očekávám. Ševci nebo lékárníkovi jsem ochotná odpustit, když se u práce tváří vážně, ale cukráři? Ajaj, tam mi to jde hůř… Kvůli roztomilosti servírek ani útulnosti prostředí sem ale nechodím, chodím sem kvůli zdejší zmrzlině. Vyznačuje se totiž tou nejsmetanovější chutí, jakou si u zmrzliny dokážu představit.

Zmrzliny tu mají jemnou strukturu, případně jsou doprovázeny drobnými kousky (například v čokoládové zmrzlině hoblinky hořké čokolády, v tiramisu zmrzlině kousky cukrářských piškotů v Amarettu), ale pouze tak velkými, aby nenarušily krémovou konzistenci. Opakovaně se nechám unést čokoládovou či příchutí gianduia (nugát), ale abych nekřivdila ovocným příchutím, tak například i jahodová stojí za zmínku (i ovocné zmrzliny jsou tu vyráběny jako smetanové, nikoli jako sorbety). Zmrzliny jsou servírovány při teplotě, kdy kopeček dobře drží pohromadě, neteče, ale můžete jej bez obtíží jíst, aniž by vám umrzly zuby. Se zmrzlinou to tady zkrátka umějí a na požádání ji doplní i šlehačkou či polevou.

Kopeček zmrzliny tu stojí 35 Kč, což se může zdát hodně. Lze lehce spočítat, že ceny zmrzlinových pohárů se tu pohybují kolem stovky, a to je už cena solidní večeře. Nicméně když mám chuť na opravdu dobrou italskou zmrzlinu, zamířím sem.

Sepsáno na základě návštěv

4/5
18. srpen 2010


Scuk blog

Co si trochu osladit život nebo jarní smoothie? 🍓Zkuste to třeba...

22. březen 2018

Ochutnejte čerstvé těstoviny od Pasta Fresca 🍝👌 Link v biu...

21. březen 2018

Právě začínáme oslovovat blogery, foodies a jiné nadšence do...

19. březen 2018