Recenze podniku
Café Onyx

Hedvika
3/5

Prostředí/Personál/Kvalita: 3/3/3
Sepsala Hedvika z 2 návštěv
Napsáno 28. říjen 2015

Kde se vám v Mladé Boleslavi stane, že vám s úsměvem popřejí dobrý večer, jakmile vstoupíte do dveří, a pak ještě jednou, když vám přinesou jídelní lístek? Tak třeba v Café Onyx. A ani kávy vůbec není třeba se obávat.

Už z menu je zřejmé, že káva je v Café Onyx hlavním trhákem – hned na úvodní stránce se dočtete, že je jí tu věnována řádná péče a že směs se míchá ze třech arabik speciálně pro tuto kavárnu. Na dalších stránkách pak pochopíte, že jídlo v tomhle podniku není silnou stránkou: nabínou vám pár sendvičů a panini s nikterak inovativními náplněmi (šunka, sýr nebo, ehm, šunka). Zákusky už dopadají o poznání lépe – například domácí profiterolky v tmavé i světlé variantě nevyznívají vůbec špatně, a sáhnout můžete i po dortících nebo – zastánci zdravé strany – taky po jogurtu s ovocem.

Silnou kartou kavárny je rozhodně obsluha. Samozřejmostí je úsměv a ochota, umějí nabídnout a doporučit, co mají zrovna dobrého, a obdivuhodně zvládají i balanc mezi dostatkem času, aby si host vybrat, a naopak rychlostí, když má být obsloužen. A co oceňuji vůbec nejvíc – uvedený standard se povedlo udržet oběma směnám, které jsem na place zažila.

Ale už k té kávě: Arabiky jsou pražené spíš do světla, je v nich znát acidita – ta krásně vynikne v espressu – a naopak v cappuccinu je kyselost zjemněná mlékem do příjemně oříškové chuti. Mléčná pěna sice není zcela dokonalá, a drobné rozdíly jsou i mezi jednotlivými baristy, nicméně vždy se dá považovat za přiměřeně vláčnou a dobře smísenou s espressovým shotem. Ptáte se, zda Onyx poráží nedaleké Café Burget? Je to tak, přátelé, a to hned o dvě délky – jednak lepší výchozí zrnkovou surovinou, a jednak zručnější prací s mlékem.

Abych byla úplně férová, zajet si do Onyxu třeba z Brna jen kvůli kafi se skutečně nevyplatí. Ale kdybyste se náhodou ocitli ve Škoda muzeu a zatoužili po kávě, myslím, že lepší budete v okolí několika desítek kilometrů hledat jen velmi těžko.

Sepsáno na základě návštěv

3/5
26. říjen 2015
3/5
25. říjen 2015


Scuk blog

Co si trochu osladit život nebo jarní smoothie? 🍓Zkuste to třeba...

22. březen 2018

Ochutnejte čerstvé těstoviny od Pasta Fresca 🍝👌 Link v biu...

21. březen 2018

Právě začínáme oslovovat blogery, foodies a jiné nadšence do...

19. březen 2018